
 

 

 

IMMANUEL LUTHERAN SCHOOL 

NON-PRESCRIPTION DRUG FORM 

 

 

 

 

Dear Parent: 

 

You are asked to note the following Indiana Statue: 

 
 Indiana Code 34-4-16.5-3-5, and amendments thereto.  A school administrator, designated 

 Teacher, or other school employee designated by the school administrator, who in good faith 

 Administers a prescription drug to a student, with the written permission of the student’s  

 Parents or guardian, and in compliance with the written instructions of a practitioner, which 

 Shall be on file with the school, is not liable for civil damages as a result of the administration 

 Except for an act or omission amounting to gross negligence or willful and wanton misconduct. 

 

You have asked us to dispense a non-prescription drug to: 

 

 

during the school day.  We believe it is in the best interest of this child in this case to 

have clear and specific written directions on dosage and administration from you.  

Toward that end, please complete the attached form and return it to us so that we can best 

protect and participate in the treatment of this child. 

 

Thank you for your cooperation. 

 

Sincerely, 

 

 

Todd Behmlander 

Principal 

 
 

 

 

 

 



IMMANUEL LUTHERAN SCHOOL 

CONSENT TO ADMINISTER NON-PRESCRIPTION MEDICATION 

 

 

 

 A completed copy of this permission form must be in the school office prior to school 

personnel involvement in the administration of non-prescription medication to a student. 

 

 

  Student’s Name _______________________________________ 

 

  Name of Drug ________________________________________ 

 

  Dosage______________________________________________ 

 

  Time of Day to be Given ________________________________ 

 

  Number of Days to be Given _____________________________ 

 

 

The non-prescription drug is to be furnished to the school office in the original container 

with the name of the drug and the name of the student. 

 

Signed: 

 

 

 

 

THE PARENT MAY WITHDRAW CONSENT (IN WRITING) AT ANY TIME. 

 

(This consent form was designed to comply with the provisions of Indiana Code 34-4-

16.5-3-5 and amendments thereto, and Rule 3-1 of Commission on General Education). 

 

 

 


